Barnebriller

Vi er opptatt av at barn skal ha briller av høy kvalitet med den beste komforten. Glassene som gir best mulig synskomforten og innfatning som sitter godt og tåler å bli brukt. Når du velger å kjøpe briller til barnet ditt hos Bærum Optikk har du valgt brilleleverandør til barnet ditt som har høyt kunnskapsnivå og personlig service. Vi hjelper deg med søknad og refusjon fra NAV. Våre autoriserte optikere er oppdatert om hva som gjelder av kriterier og krav til dokumentasjon, og kunderådgiverne våre har god kunnskap om de forskjellige stønadstypene som NAV har definert.

Bærum Optikk tilbyr briller innenfor alle NAV sine kategorier – Behandlingsbrille 1 og 2 leverer vi komplett fra Weisima som holder god kvalitet i forhold til prisen.

I tillegg har vi et bredt sortiment innfatninger for barn fra følgende merker fra Lindberg, Minima, Ray Ban og Nice.

Vi er alltid innstilt på at du og barnet ditt skal være fornøyd med innfatningen og tilbyr å fremskaffe merker utenfor vårt faste sortiment dersom du har sett noe du liker et annet sted eller på nett. Forutsetningen er selvsagt at vi kan få den levert til oss.

Bærum Optikk mener at de beste brillene for barnet ditt er når barnet liker brillen sin, og synes den er tøff og fin. Vi benytter alltid plastglass som ikke knuser under lek for å forhindre skader dersom glasset skulle gå i stykker. Vi anbefaler herding av overflaten for å gi best mulig beskyttelse mot riper og slitasje. En bøyelig innfatning med stenger som kan bøyes rundt øret (ridestenger) er lurt for de aller minste og de mest aktive barna.

Barn og solbriller

Barn har en netthinne som er ekstra ømfintlig for de skadelige UV-strålene. Pass på at de yngste har god beskyttelse også.

Gode tips når du skal velge solbriller til de minste:

  • La barnet velge solbriller selv. Hvis barna liker solbrillene er det større sjanse for at de bruker dem.
  • Sørg for at solbriller er behagelige å ha på.
  • Ikke kjøp for mørke briller, og spør gjerne etter antidugg-filter. For mørke briller, eller dugg, kan hemme leken og gjør at mange barnet tar av brillene.
  • Sjekk at brillen dekker godt rundt øynene for å unngå at det slippes inn UV-stråler.
  • Sett gjerne solbrillene på de aller minste barna når de sover i pulken eller vognen. Da opplever de ikke overgangen med mindre lys som brå, og sannsynligheten for at de beholder brillene på er større.

Vi minner om at de samme forholdene gjelder for barn som for voksne når det skal velges solbriller:

  • Sørg for god UV-beskyttelse (se etter CE-merket).
  • Polariserte glass fjerner reflekser fra vann og blanke flater.
  • Brilleglass av polykarbonat er splintsikre og tåler støt bedre.
  • Optisk slipte glass sikrer perfekt gjengivelse.