Colorlite for fargesvake

 

Vi er stolte over å kunne tilby våre kunder glass fra Colorlite!

Gjennom mer enn 25 år med forskning har Colorlite utviklet brilleglass kan som forbedre fargesynet for deg som er fargesvak eller har en fargesynsdefekt.

Hos Bærum Optikk kan du få utført en individuell diagnostisk fargesynsundersøkelse. En test hvor vi kan fastslå typen og graden av din fargemangel. Testresultatene basert på Colorlite sin testmetode gjør det mulig å definere det rette glasset som gjør det mulig for deg å se flere farger og fargenyanser. Glasset/linsen kan settes inn i innfatninger og solbriller du måtte ønske.

 

Hvordan undersøke fargesvakhet?

Vi undersøker fargesvakhet ved bruk av Ishahara test, og ved bruk av diagnoseboksen til Colorlite. Mange kan forbedre fargeopplevelsen, og se farger på en helt ny måte etter tilpassing med Colorlite. Glassene som har kontrastfremhevende effekt forskyver spekteret av lyset øyet ser, og på den måten blir det mulig å se fargene som det ellers er vanskelig å se forskjell på.

 

Hvordan fungerer det i praksis?

Vår optiker vil jobbe systematisk gjennom glassene og diagnoseboken for å bestemme nøyaktige type og alvorlighetsgrad av din fargesvakhet. Når ditt Colorlite glass er bestemt blir det satt inn i en prøvebrille og du får teste det i butikken hos oss. For eksempel ved å se på skilt, forskjell på rå og stekt kjøttdeig, eller å se forskjell på om frukten er moden eller ikke, er noen av de områdene vi ser at Colorlite fargefilter kan forbedre hverdagen din.

Glassene har forskjellige farger og kan kombineres med de aller fleste styrker. Glassene i diagnoseboksen som har en rosa/rød farge ser vi ofte gir økt funksjonalitet. Alle glassene i Colorliteserien kan lages med din styrke eller som en clip-on til den brillen du allerede bruker.

For deg som er helt fargeblind vil det ikke gi noen effekt med Colorlite fargeglass.

 

Kontakt oss her om du har spørsmål, eller bestill time for synsundersøkelse!

Les mer om Colorlite her