glass-banner

Glasstyper

Det viktigste i en brille er brilleglassene.

Nærsynthet, langsynthet, alderssyn – det er mange synsproblemer som kan begrense vår visuelle oppfatning. I de fleste tilfeller kan et par optimalt tilpassede briller med riktig glass hjelpe oss å se klart og skarpt med minst mulig anstrengelse av øynene. Hvilket type glaa som er best egnet for akkurat deg er avhengig av mange individuslle faktorer, det er heldigvis mange typer glass å velge mellom.

  • Enstyrke glass har samme styrke over hele glasset og brukes av nærsynte, langsynte, og de som har skjeve hornhinner.
  • Progressive brilleglass brukes av de som har behov for forskjellige styrker på forskjellige avstander. De ulike styrkene som vi trenger til avstand, mellomavstand og næravstand glir sømløst over i hverandre, og endres jevnt fra topp til bunn fra avstand til nær.
  • Arbeidsplassglass gir deg perfekt syn på jobb, og blir skreddersydd til din arbeidssituasjon, enten du jobber med en eller flere skjermer eller er resepsjonist, lærer eller har et annet yrke som krever spesifikk tilpassing i forhold til de forskjellige arbeidsavstandene du bruker.
  • Solbriller med din egen styrke gir deg klart, skarpt og avslappet syn i solen, samtidig som de beskytter mot UV stråler, sørger for god fargegjengivelse og gjør at du slipper å myse enten du kjører bil eller er på sjøen. Solbrilleglass med styrke kan skifte farge avhengig av lyset du oppholder deg i, de kan være polarisert, gradert, eller med speil.

Min synsprofil fra Zeiss viser deg hvilke utfordringer øynene dine møter i hverdagen og hvilke typer glass som kan hjelpe deg med å mestre dem.

Min synsprofil er en nettbasert test som i løpet av 5 minutter kartlegger en synsprofil for deg. Denne kan du sende direkte til oss her. Synsprofilen er en kort og morsom forhåndstest på hvilke type brilleglass som kan passe for deg og din livsstil, og du kan da lese mer om hvordan glassets funksjonalitet og oppbygging før ditt besøk hos oss. Etter synsundersøkelsen vil du og optikeren din i felleskap velge hva som er riktig produkt for deg og ditt spesifikke behov.