glass-banner

Ta vare på dine briller

Dagens moderne briller er nærmest et teknologisk mirakel. Hvis du vil dra nytte av brilleglassene så lenge som mulig, er det ikke bare viktig å ta godt vare på dem. Det er også viktig å beskytte dem mot ytre skader.

Enten du er nærsynt eller langsynt, vil riktige brilleglass gi deg skarpt syn på en enkel måte. Du kan glede deg over brillene i mange år og få dem tilpasset spesielt etter dine individuelle behov av en optiker. Men en viktig forutsetning for det, er at du tar godt vare på brilleglassene og er forsiktig med håndteringen av dem. Uforsiktig omgang med teknisk avanserte, moderne briller kan føre til riper eller andre skader på brillene.

Dette gjelder spesielt for brilleglass i plast glass. Dagens avanserte overflatebehandlinger gir maksimal beskyttelse, selv for svært tynne og ømfintlige plast glass, men kan ikke gi 100 % beskyttelse mot riper. Resultatet av riper er at brillene blir mindre klare, at det blir vanskeligere å se gjennom dem, og at synet blir mindre skarpt.

Våre tips for å bevare brillene dine lengst mulig:

Ikke sett brillene på hodet – da vil festene på brillen bli slakke slik at brillestengene kan løsne. Brillene blir skjeve, de vil ikke sitte godt på nesen og i verste fall kan stengene falle av eller knekke.

Vask alltid brillene dine med brillespray eller i rennende kaldt eller lunkent vann. Varmt vann kan skade glassene. Ikke bruk såpe eller rengjøringsspray ment for vinduer eller andre flater. Bruk gjerne Mikrofiberkluter eller pussespray som er kjøpt hos optiker.

Når brillene ikke sitter trygt på nesen din bør de legges i et brilleetui. Briller som for eksempel ligger i skjortelommen, i vesken, på stuebordet eller kjøkkenbenken er utsatt for både støt og skader. Om du må legge fra deg brillen uten et etui i nærheten, må du huske å legge brillen med brilleglassene vendt opp.

Ikke utsett brillene for veldig høye temperaturer eller veldige temperatursvingninger.

Unngå å legge brillene dine hjemme i vinduskarmen eller oppå dashboardet i bilen! Om brillene dine ligger inntil et vindusglass når sola steker, og temperaturen på innsiden av ruta er skyhøy, kan brilleglassene rett og slett krakelere.

Er brillestengene dine litt slakke eller mangler du en nesepute eller to? Stikk innom oss så hjelper vi deg gjerne med å stramme skruer og skifte eller erstatte neseputer. Dette er en del av vår brilleservice, enten du har kjøpt brillen hos oss eller ei.