glass-banner

ZEISS

Min synsprofil fra ZEISS viser deg hvilke utfordringer øynene dine møter i hverdagen og hvilke typer glass som kan hjelpe deg med å mestre dem.

Gå til min synsprofil her!

Min synsprofil er en nettbasert test som i løpet av 5 minutter kartlegger en synsprofil for deg. Synsprofilen er en kort og morsom forhåndstest på hvilke type brilleglass som kan passe for deg og din livsstil, og du kan da lese mer om hvordan glassets funksjonalitet og oppbygging før ditt besøk hos oss. Etter synsundersøkelsen vil du og optikeren din i felleskap velge hva som er riktig produkt for deg og ditt spesifikke behov.

 

Se bedre med de riktige brilleglassene

 

ZEISS er en av verdens ledende leverandører av optisk glass og Bærum Optikk sin viktigste glassleverandør. Når vi velger et ZEISS brilleglass tar vi hensyn til brillebrukerens synsvaner og anatomi helt fra starten av prosessen, noe som gir unik synskomfort og raskere tilvenning.


ZEISS Smartlife er ZEISS sitt aller nyeste og mest avanserte glassprogram som er utviklet etter nøye forskning på hvordan vi bruker øynene våre i en moderne verden med høye krav til dynamisk syn i de mange situasjonen vi befinner oss i. Scrolle, klikke, sveipe når som helst og hvor samtidig som vi skal være oppmerksomme på våre omgivelser. Dette er vår nye hverdag og det har ZEISS tatt høyde for i utviklingen av sine Smartlife brilleglass. ZEISS Smartlife finnes i alle ZEISS sine brilleglass som synet ditt trenger når du er på farten, enten det er progressive, enstyrke eller solbrilleglass.

 

Alle ZEISS brilleglass har full UV-beskyttelse opp til 400 nm med ZEISS UVProtect Technology. Uansett styrker og farger og solbrilleeffekt.

 

DriveSafe er utviklet spesielt for at du skal se godt når du kjører bil. Glassene hjelper deg til å se bedre i mørket og når det er vanskelige værforhold. Disse glassene beskytter ekstra godt mot blending og gjør det lettere for deg å skifte fokus fort og ofte.

ZEISS Digital Lense er utviklet til deg som har behov for litt ekstra hjelp på nært hold – enten fordi du pga alder begynner å ha behov for ekstra lesestyrke eller fordi du studerer, surfer eller leser mye og kjenner du blir anstrengt i øynene, nakken eller får hodepine. Digital Lense gjør det mulig for øynene dine å fokusere fort og bekvemt takket være en spesielt tilpasset nærsone tillagt ditt avstandssyn.

ZEISS Sportsglass er utviklet til deg som vil ha et uhindret syn også når du trener. De er lette og motstandsdyktige med høy lysintensitet. Sportsglassene er spesielt laget for å være klare helt ut i kanten selv om brillene er krumme og du har høye styrker. Dette gjør at du kan se perfekt til alle kanter samtidig som du beskytter øynene dine mot smuss, sol og regn.

i.Scription er noe du kan legge på alle typer brilleglass. i.Scription teknolog er en måte å måle «øyets fingeravtrykk» på. Har du et fingeravtrykk som forteller oss at har store forskjeller når du har liten eller og stor pupille eller at bølgefronten på øyets overflate hornhinnen – er «buklete» kan ZEISS lage et brilleglass som tar hensyn til dette og gjør at du ser bedre i mørket, får klarer fargesyn og bedre kontraster.

20 år – Nå er det viktig å se klart og tydelig å kunne veksle fort mellom skjerm og omgivelser. Om du er nærsynt eller langsynt, har briller eller ikke kan det fort tenkes at du føler deg anstrengt i øynene når dagen er over.

30 år – Nå begynner du kanskje å oppleve at øynene blir fortere trette. Uansett om du er nærsynt eller langsynt og selv om du har briller kan du føle at du blir fortere trøtt og anstrengt i øynene enn tidligere.

40 år – Nå er det sannsynlig at du kan ha behov for briller og du kan begynne å merke at du trenger litt ekstra hjelp på nært hold uansett om du er rettsynt, langsynt eller nærsynt fra før.

50 år – Nå kan det hende du allerede har progressive briller som hjelper deg til å se godt både på avstand og nært hold samtidig. Det kan også hende at du kjenner behov for en egen arbeidsbrille fordi nakken blir sliten og synskomforten er dårlig på skjermen selv om du bruker de progressive brillene dine.

Forstå ditt syn. Synet er den viktigste av våre sanser, og vi er helt avhengig av at det komplekse samspillet mellom øynene og hjernen fungerer for at vi skal se alle små detaljer rundt oss et helt liv. For å oppnå god livskvalitet er det avgjørende at vi kan se så perfekt som det er mulig for den enkelte av oss. Valg av brilleglass spiller en viktig rolle i veien mot et godt syn

Helse og forebyggende tiltak. Det første du kan gjøre på veien til et godt syn er å innhente kunnskap om hvordan du holder øynene dine friske. Øynene kalles ofte sjelens speil – og det er gode grunner til det. De reflekterer hvordan vi føler oss, for eksempel hvis vi er lykkelige, triste, stresset eller slitne. Faktisk kan dette også påvirke hvor godt vi ser ut. Hvis du er stresset når du gjør en synsundersøkelse, får du et annet resultat enn om du er avslappet og i godt humør. Det er viktig at vi beskytter og tar godt vare på øynene våre. Det er lurt å undersøke øynene regelmessig.

Du kan bestill time her