linser-banner

Kontaktlinsetyper

Kontaktlinser

Er du litt nervøs for å prøve kontaktlinser for første gang, eller har du tidligere blitt fortalt at du ikke kan bruke kontaktlinser?

Vi i Bærum Optikk hjelper deg gjerne.

Det er i dag hundrevis av forskjellige kontaktlinser på markedet og nye typer og variasjoner utvikles hele tiden. I Bærum Optikk gjør våre erfarne optikere alltid en fullstendig evaluering av både dine visuelle utfordringer og din øyehelse, samt de eksterne faktorene som arbeidsmiljø, ønsket brukstid og fritidsaktiviteter. Alle faktorer som påvirker deg som en mulig kontaktlinsebruker. Dette er viktig for å finne kontaktlinsen som passer deg best.

Våre optikere har lang erfaring med å tilpasse kontaktlinser. De deltar ofte på konferanser og utdanningsseminarer om de nyeste produktene innenfor kontaktlinseindustrien. Takket være dette kan vi ofte hjelpe deg som tidligere har blitt fortalt at du ikke kan bruke kontaktlinser av ulike grunner, for eksempel alvorlige visuelle defekter, tørre øyne eller hvis du lider av keratokonus eller andre hornhinnesykdommer. Kontaktlinser til barn er også et av våre spesialfelt.

Endagslinser

Et godt alternativ både for heltidsbruk og for de som bare bruker kontaktlinser av og til. Med nye kontaktlinser hver dag reduseres risikoen for mikrobielle infeksjoner sammenlignet med kontaktlinser du kun bytter ukes eller månedsvis. Du trenger ikke å rengjøre kontaktlinsene hver kveld, du bare kaster de i søppeldunken. I dag finnes det en-dagslinser i moderne silikon- hydrogel materialer som gir bedre oksygentilførsel til øyet og hjelpe de som lider av tørre øyne. Dette er også tilgjengelig for de med astigmatisme og for de som trenger multifoklae kontaktlinser.

2-ukers linser

kan være et godt valg for de som bruker kontaktlinser med litt spesielle styrker eller har behov for litt ekstra flate eller krumme linser. De er tilgjengelige i et bredere spekter av styrker og materialer enn en-dagers linser. Denne typen kontaktlinse må rengjøres daglig i henhold til instruksjonene fra optikeren din.

24/7 linser

24/7 linser for utvidet bruk er et alternativ for deg som synes håndtering er vanskelig og tidkrevende. For de med en mer alvorlig synshemming, er det en frihet til å kunne våkne opp om morgenen og se uten å måtte ta på briller. Husk at bruk av døgnet rundt linser stiller høyere krav til hornhinnens helse og at det ved denne type bruk er ekstra viktig at du besøker din optiker regelmessig for kontroll av øyehelsen din.

Progressive eller multifokale kontaktlinser

I dag kan selv de som trenger progressive briller bruke kontaktlinser, og her er mulighetene mange i dag. Hvilken type og kontaktlinse løsning som er best for deg vil våre optikere prøve ut – det som passer synsmessig for en person passer nødvendigvis ikke efor en annen. Her er mulighetene mange for individuelle løsninger.

Spesielle linser

I Bærum Optikk har vi optikere som har stor interesse for, kunnskap om og erfaring med kontaktlinser du ikke finner hos alle optikere. Mer avanserte tilpassinger av kontaktlinser krever noen ganger det som kalles harde eller stabile kontaktlinser. Disse er skreddersydd til brukerens hornhinne og produseres etter mål som sendes inn digitalt til produsentene. Vi kan også tilpasse skreddersydde myke kontaktlinser og tilbyr tilpasning for de som lider av keratokonus eller har irregulære hornhinner av andre årsaker, og som tidligere kanskje har blitt fortalt at det ikke er mulig å bruke kontaktlinser.