linser-banner

Linser for barn

Kan barn bruke kontaktlinser?

Svaret på dette spørsmålet er helt enkelt; ja. Barn kan definitivt bruke kontaktlinser. Vi vil til og med si at det noen ganger kan være gunstig, spesielt dersom barnet ditt driver mye med idrett. Barn sine briller går også oftere i stykker enn voksne sine, og derfor kan kontaktlinser være et veldig bra alternativ for å korrigere barnets syn.

Er det en aldersgrense?

Det finnes ingen bestemt alder der et barn kan begynne å bruke linser, men de fleste barn fra 8 år kan være en god kandidat. Det kommer imidlertid veldig an på hvor modent barnet er; det er blant annet viktig at linser håndteres og settes inn med rene hender.

Linser for barn – er det trygt?

Som foreldre er selvfølgelig barnets sikkerhet den viktigste prioriteten, så det er ikke rart at en del foreldre kanskje nøler med å velge kontaktlinser. Vi kan imidlertid si at risikoen er liten dersom linsene håndteres riktig. Den største risikoen er rett og slett dårlig håndtering, som kan føre til røde og irriterte øyne. Barnet skal derfor for eksempel aldri sove med linsene, men ta dem ut hver kveld før sengetid/de legger seg. De bør også minnes på å være veldig nøye/påpasselig med hygiene når de håndterer linsene sine. På grunn av dette anbefales ofte endagslinser til barn, da de krever mindre håndtering og rengjøring, og man minsker dermed risikoene.

Passer kontaktlinser til barnet mitt?

Hvis barnet ditt har en synsfeil/et synsbehov som gjør at de trenger å bruke briller hele tiden, er kontaktlinser absolutt et godt alternativ. Spesielt dersom barnet ditt driver med flere idretter på fritiden. Ikke bare fordi det kan være upraktisk å løpe med briller, men fordi linser hjelper barnet ditt å få et bedre perifert syn. Dette kan selvfølgelig være fordelaktig ved ulike idretter eller andre aktiviteter.

Siden vi anbefaler endagslinser for barn, er det også fullt mulig å prøve ut linser før dere bestemmer dere for å bytte til kontaktlinser på heltid. Eller kanskje barnet ditt kun vil bruke dem når de spiller fotball, men foretrekker briller på skolen. Akkurat som når tenåringer og voksne velger hvordan de ønsker å korrigere synet sitt, så er barnets unike livsstil og smak det viktigste å ta hensyn til.

Du kan lese mer om våre ulike kontaktlinser her.