linser-banner

Multifokale linser

Progressive kontaktlinser

Mye forandrer seg med alderen, også synet. Det spiller ingen rolle hvor godt syn du har hatt tidligere, presbyopi, også kalt alderslangsynt, er en naturlig del av forandringer som skjer med økende alder. Alderslangsynthet begynner å utvikle seg i 40 årsalderen og skyldes at elastisiteten i linsen og musklene rundt denne blir mindre fleksibel. Dette gjør det vanskelig for linsen å endre form slik at den kan fokusere på forskjellige avstander.

Hvis du har problemer med å se på både langt og nært hold, eller kanskje har lagt merke til at det kan hende at det å bytte mellom lange og nære avstander – for eksempel når du flytter blikket fra TV til mobilen – så kan det hende du trenger progressive kontaktlinser, eller multifokale kontaktlinser som de også kalles. Disse kontaktlinsene fungerer akkurat som progressive briller og hjelper deg med å se på nært hold, langt hold og på det som er i mellom med samme linse.

For hvem?

I media ser vi ofte at de som er eldre, bruker briller. Derfor er det en slags myte som sier at du må bruke briller når synet ditt har forverret seg på grunn av alder. Men det er absolutt ikke sant.

Som vi allerede har nevnt, er presbyopi noe som skjer med alle etter hvert som de blir eldre. Derfor er det selvfølgelig mange forskjellige måter å håndtere dette på. Progressive briller og lesebriller har lenge vært de vanligste alternativene. Men progressive linser er veldig populære, noe som ikke overraskende. For mange som har hatt linser gjennom hele sitt voksne liv og plutselig trenger å korrigere synet sitt med forskjellige styrker samtidig , er progressive linser et godt alternativ. Disse kan brukes som et tillegg til progressive briller, eller istedefor progressive briller. Progressive linser korrigerer både alderslangsynthet og andre synsproblemer på samme tid.

Men disse linsene er ikke bare for de som er vant til kontaktlinser fra før. Linsene har mange fordeler og det går som regel bra å venne seg til de selv om du ikke har brukt kontaktlinser før. Progressive linser er spesielt bra om du er aktiv på ski, går mye på jakt , seiler eller generelt er glad i uteliv – de dugger ikke og synsfeltet er videre enn i briller. Mange velger endags progressive linser som et tillegg til sine progressive briller. Å kunne velge om du skal bruke briller eller linser i forskjellige situasjoner er en stor fordel med progressive kontaktlinser. Og med multifokale linser kan du slappe av og se bra både når du leser og ser på TV samtidig. Bare fordi synet forandrer seg med alderen, behøver du ikke forandre hverken utseende eller aktivitetsnivå om du ikke selv vil.