linser-banner

Nattlinser

Nattlinser, også kalt drømmelinser, eller ortho-k, er kontaktlinser du sover med om natten og tar av om morgenen. Linsene former hornhinnen slik at nærsyntheten blir korrigert, og du ser godt uten briller og linser hele dagen.

Nattlinsene kan også bremse utviklingen av nærsynthet både hos barn og ungdom. Stadig flere barn blir nærsynte, og det er en fordel at utviklingen bremses for å unngå komplikasjoner med synet senere i livet.

Nattlinser er kontaktlinser du sover med. Når du sover, forandrer linsene hornhinnens fasong – den blir litt flatere. Og om morgenen når du tar linsene ut ser du bedre fordi du da er mindre nærsynt enn kvelden før.

  • Nattlinser kan bremse barns utvikling av nærsynthet med opptil 50 %.
  • Noen yrker krever tilnærmet perfekt syn og da kan det være en fordel at nærsyntheten er bremset tidlig.
  • Noe som er veldig bra dersom barnet ditt i fremtiden ønsker seg et yrke som krever tilnærmet perfekt syn.
  • Nattlinser gjør at du slipper å bruke briller eller linser på dagtid, noe som er en stor fordel i et aktivt liv.
  • Nattlinser kan bare brukes av de som er nærsynte med styrker ned til -5,50 DS og opptil -2,50 DS i hornhinneskjevhet.
  • I Europa er det mellom 150 000 –200 000 brukere.

Kontroll og ettersyn

Bruker du nattlinser må du komme regelmessig til kontroller slik at vi kan sjekke øynene for å se at linsene har gitt den rette effekt uten å medføre sårhet, tørrhet eller slitasje på øyet. Vi sjekker at hudoverflaten på hornhinnen holder seg glatt og fin og at effekten av linsene er som forventet. Den gode effekten kan faktisk komme etter bare 2–3 netters bruk, så raskt korrigeres synet. Linsene må imidlertid brukes hver natt for å bevare effekten.