banner

Synsundersøkelse

En synstest hos Bærum Optikk består av en grundig synsundersøkelse av øyet ditt og øyehelsen din. Synet ditt endres gjennom hele livet og det er derfor viktig at du tar en synstest med jevne mellomrom for å avdekke eventuelle endringer i syn og øyehelse. Visste du at alderen din kan avgjøre hvor ofte du bør ta en synstest? Våre optikere utfører både synstest for barn og synstest for voksne. Ved behov for videre undersøkelser kan vi henvise til øyelege. Vi har også mulighet til å få en digital vurdering av øyelege online via Eyecheck. Du kan være trygg på at synet ditt er i de beste hender fra første synstest er gjennomført hos optikeren.

Synet står for store deler av ditt sanseinntrykk. Derfor er det viktig at du ser bra i alt du foretar deg. Din øyehelse er vårt ansvar, og ved hjelp av høy faglig satsing og gode produktkunnskaper kan vi med trygghet si at du hos oss får de beste løsningene og den beste oppfølgingen.

 

Våre optikere har mange års utdannelse og går i tillegg gjennom en grundig og kontinuerlig opplæring hos oss. Dette for å gi deg som kunde den beste veiledning og oppfølging. Optikeren tar vare på synet ditt gjennom rutinemessige øyehelsekontroller, og sørger for å gi deg topp syn hele dagen – hele livet!

Vi har din øyehelse i fokus, og satser bevisst på å holde oss oppdatert. Vi investerer kontinuerlig i utstyr og faglig utdannelse, slik at vi på beste måte kan ta vare på din øyehelse.

Hos oss får du de synsløsningene som passer deg best – uansett syn og behov.

Det kommer sannsynligvis ikke som en overraskelse for de som har brukt briller siden de var små at det er viktig å utføre regelmessige øyeundersøkelser. Men for de av dere som kanskje ikke har noen åpenbare problemer med synet, er det kanskje ikke noe du går rundt og tenker på. Imidlertid er regelmessige synsundersøkelser svært viktige, da brytningsendringer skjer gradvis og ikke noe du alltid legger merke til. Regelmessige øyekontroller er viktige for alle i alle aldre også fordi optikeren er opptatt av hele øyet og i tilleg til å sjekke styrken kan optikeren tidlig avdekke tegn til feks. grå stær, forkalkninger og netthinnesykdommer. På denne måten kan øyesykdommer oppdages og henvises til videre avdekking og eventuell behandling hos øyespesialist tidlig.

 

Første steg er ditt!

Dersom du i det siste har begynt å få tåkesyn eller vanskeligheter med å lese eller se på TV, er kanskje en synstest noe du allerede har tenkt på? Andre ting som kan være tegn på at du har problemer med synet kan for eksempel være:

 • Hodepine
 • Du gnir deg ofte i øynene
 • Øynene dine kjennes anstrengt ut
 • Du blir fortere trett enn du pleier
 • Du har vondt i nakken
 • Du kjenner at du må blunke mye

Har du noen av disse symptomene – ta kontakt med oss for en synstest.

 

Hva skjer under øyeundersøkelsen?

Øyeundersøkelser gjør ikke vondt, og våre optikere er kunnskapsrike og erfarne, slik at du kan føle deg trygg gjennom hele undersøkelsen. Undersøkelsen tar mellom 30 og 60 minutter, og i tillegg til å undersøke synet ditt for å finne ut hvilken styrke du måtte ha, utfører optometristen din følgende kontroller og tester:

 • trykkmåling
 • fargesyn test
 • synsfelt undersøkelse
 • kartlegging av hornhinnen
 • dybde og overflatefotografeing av netthinnen
 • samsynstest
 • vurdering av tørrhet på øynene

 

Synskorreksjon som passer deg og din livsstil

Det kan være ganske krevende å se etter briller eller linser fordi det er så mange alternativer. Det som er viktig å huske er at så snart du våkner, bruker du øynene dine, og hvordan du bruker dem er den største faktoren når det gjelder hva slags briller eller linser som passer deg best. For eksempel finnes det egne glasstyper som er utviklet med tanke på arbeid foran dataskjerm og andre glass som er spesialutviklet til bilkjøring, og det finnes glass og linser som er spesielt egnet til sport. Å snakke om dine bruksbehov med optikeren din kan gjøre det enklere å begrense glassvalgene du har. En ganske morsom og moderne måte å se hva slags synskorreksjon som passer til deg er Zeiss sin syns profil, som du finner her. Vi er også glade for å hjelpe, så kom inn og si hei – vi ønsker alle spørsmål om syn, synskorreksjon og brillemote velkommen.

 

Synsundersøkelsen hos Bærum Optikk

En utvidet synsundersøkelse med netthinnefoto og OCT dybdebilde omfatter mer enn å finne ut hvilke styrker du trenger i dine briller eller kontaktlinser. En slik undersøkelse kan også avdekke tegn på øyesykdommer på et tidlig stadium.

I synsundersøkelsen vil vi i tillegg til å avdekke dine styrkebehov følge opp og undersøke øynenes helsetilstand. avdekke dine styrkebehov og følge opp dine øynes helsetilstand. Hver gang du tester synet ditt hos oss tar vi et nytt digitalt netthinnebilde og et OCT scan som vi lagrer i din journal slik at vi kan sammenligne bildene neste gang du kommer. På denne måten kan vi følge øyehelsen din tett, og ta vare på øynene dine gjennom hele livet.

Et OCT dybdebilde viser de ulike lagene netthinnen er bygget opp av. Slik kan optikeren se hva som foregår under overflaten av netthinnen og avdekke øyesykdommer og redusert synskvalitet flere år tidligere enn kun ved å se på et fundusfoto som viser overflaten av netthinnen.

 

Hvorfor er et OCT dybdebilde viktig?

Et OCT dybdebilde kan vise tegn på øyesykdommer i de underliggende lagene i netthinnen lenge før det synes på overflaten av netthinnen. Slik kan optikeren gjøre en tidlig vurdering om det er nødvendig med henvisning til øyelege for videre vurdering og nødvendigheten av medisinsk behandling. Dette er viktig for at du kan beholde et godt syn og god øyehelse lengst mulig. Tidlig innsats er like viktig for synet som for andre helserelaterte sykdomstilstander.

OCT fungerer omtrent som ultralyd. Forskjellen er at det her er lysbølger, og ikke lydbølger, som sendes ut for å skape bildet. Undersøkelsen går fort, er ikke ubehagelig og passer for alle. Øyet berøres ikke under undersøkelsen.