Solbriller til bunad

Det finnes temaer man ikke tuller med. Bunad og 17. mai er to av disse. Det er strenge oppfatninger for hvordan bunaden skal brukes. Alt fra plassering av søljer til strømpefargen er bestemt ut fra gamle tradisjoner. Spørsmålet er om det er greit å bruke solbriller til bunad?

Bunad blir mere og mere vanlig å se på 17. mai. Det er ikke bare det mest tradisjonsrike plagget vi har, men er også blitt et statussymbol. Når man ser hvor mange som har bunad i Bærum er det tydelig at plagget er på moten.

Det er helt fint og jeg bærer min egen bunad med stolthet. Bunaden er ikke bare et antrekk, men også kultur og tradisjon. Jeg må derfor innrømme at jeg noen ganger får gåsehud å se enkeltes valg av solbriller.

Som optiker er jeg jo først og fremst opptatt av øyehelse og mener oppriktig at det er viktig å beskytte synet mot UV-stråler, pollen og annet som kan irritere øynene. Så ja, solbriller til bunad er både fint og smart.

Dropp sykkelbrillene til bunad

I dag er det ikke uvanlig at mange har ski, sykler og utstyr til tilpasset alle forhold. Hvorfor ikke finnet et par solbriller som er tilpasset bunaden? Det er forskjell på å være på skiferie, på sykkeltur – og på feiring av nasjonaldagen. Har man spandert på seg en bunad synes jeg rett og slett det er hårreisende å bruke sykkelbriller til en nasjonaldrakt. Ja, jeg synes også rosa og blå solbriller blir helt galt. Det er selvfølgelig forskjell på unge og eldre. Allikevel mener jeg alle bør velge solbriller som passer til anledning og bruk.

Solbriller til bunad – hva skal jeg velge?

Det finnes en rekke solbriller som både beskytter øynene og som passer til bunaden. De fleste merkene har modeller som er diskrete både form og farge. Jeg synes man skal holde seg borte fra sportsbriller og trendy solbriller med masse pynt.

Solbriller med sort eller mørke bruntoner passer alle bunader. Kanskje bør man investere i et par gode solbriller som kun brukes sammen med bunaden. Uansett bør man i alle fall huske rengjøre brillene før man tar de på seg. Fettete og skitne solbriller ser ikke bra ut og reduserer sikten.

Bærum Optikk er en faghandel som selvfølgelig ikke bare selger solbriller. Vi ønsker å være en rådgiver og er åpne for en prat med alle som stikker innom butikken vår i Claude Monets allé i Sandvika. Kom gjerne innom før 17. mai. om du føler behov for det vi hjelper deg gjerne!