Synsundersøkelse – hvorfor er det så viktig?

En synsundersøkelse er mer enn å måle om du trenger briller. Din øyehelse er viktig for oss – derfor er synsundersøkelsen viktig.

Hva skjer i en synsundersøkelse?

Selvsagt er riktig korreksjon i briller eller linser grunnleggende i en synsundersøkelse hos en av våre optikere. Vi vil i en synsundersøkelse først og fremst foreta en rekke målinger og tester for å finne ut hvordan vi kan gi deg og dine øyne de beste forutsetningene for et optimalt syn.

I tillegg til at vi er opptatt av å sørge for at du ser godt, vil vi i en synsundersøkelse også utføre målinger som sier noe om din generelle øyehelse.

Godt syn er like avhengig av god øyehelse som av hvilken styrke du trenger i brillene eller kontaktlinsene dine.

Her får du 5 tips for god øyehelse.

Øynene er kroppens speil

Øynene er kroppens speil og de endringene som er en naturlig del av vår utvikling, vekst og aldring gjelder også for øynene våre.

Det eneste stedet i kroppen vi kan undersøke de viktige små blodårene våre uten kirurgi er på netthinnen vår. Netthinnen dekker hele den innerste veggen i øyet, og den kan vi se på gjennom pupillen. Pupillen er den sorte rundingen midt i øyet, som er en åpning som slipper lyset inn til netthinnen.

Å se på, vurderer og dokumentere netthinnen er en veldig viktig del av synsundersøkelsen da dette gir oss god oversikt over øyehelsen din.

I tillegg til å se på og undersøke overflaten av netthinnen din og dokumentere den via et kamera, kan vi undersøke eventuelle endringer nærmere med en OCT-ultralysundersøkelse.

Gjennom overflateundersøkelse med netthinnebilde og tverrsnittbilde med OCT-scan kan sykdomstegn oppdages tidligere enn det ville vært mulig uten disse undersøkelsesmetodene.

I tillegg til disse to typene netthinneundersøkelser er det viktig å undersøke synsnerven og netthinnens sensitivitet, for å sjekke at synsinformasjonen fra netthinnen kommer helt frem til synssenteret, bakerst i hjernen vår. Dette gjør vi via synsfeltmåling og trykkmåling.

For de aller fleste er en synsundersøkelse en bekreftelse på at alt står bra til med øynene våre og om vi trenger briller eller linser for å se optimalt.

Det finnes allikevel alltid unntak. Disse unntakene fra regelen gjør at vi i Bærum Optikk velger å gjøre en grundig undersøkelse av alle våre kunder.

Å følge øynenes utvikling over tid gir oss mulighet til å fange opp eventuelle uregelmessigheter eller tegn på øyesykdom tidlig og er derfor viktig uansett alder.

Se på en grundig synsundersøkelse som er forsikring for din øyehelse, slik at du kan ha godt syn hele livet.

Bestill en synsundersøkelse i dag!