Ville du kjøpt tau til fjellklatring på gaten?

Ikke det, nei… Det er noen ting man ikke gambler med. Solbriller og linser bør også være inkludert på denne listen.

Snart drar mange på strandferie i utlandet. Der er det mange fristelser. Det er for eksempel lett å bli fristet til å kjøpe billige kopier av solbriller. Selv om disse koster lite, bør man være klar over at slike solbriller beskytter dårlig, og kan være direkte skadelige for øynene.

Falsk trygghet er farlig

Selv om solbrillene er mørke, er det ikke sikkert at de beskytter mot UV-stråler. Uten en slik beskyttelse, lures pupillene til å slippe inn mer lys. Dette kan gi alvorlige skader og varig mén. For mye eksponering av UV-stråler kan både føre til grå stær og forkalkning på netthinnen.

Skal du være sikker, må du se etter CE-merket. Det er kun solbriller med dette merket som beskytter effektivt mot UV-stråler. Velger du solbriller fra kjente leverandører er du trygg. Men tenkt over hvor du handler. Forfalskninger og dårlige kopier er tilsalgs på både markeder og på stranden.

Unngå gnagsår på øynene

Det kan også være risikabelt å kjøpe linser på et feriested eller via nettet. Selv om linsene har riktig styrke, er det ikke sikkert at de passer øynene dine. På samme måte som fingeravtrykk, er øynene våre er helt unike. Linsene bør være tilpasset med profil og diameter og være laget av en type materiale som passer til dine øyne. Bruker man en linse som ikke er tilpasset, kan man rett og slett få gnagsår og gjøre øynene utsatt for bakterier.

Dette kan du lese mer om her.

Velg smart

Det er lett å la seg friste av lavere priser på nett eller butikker i utlandet. Men vær smart. Gale valg kan bli veldig dyre i lengden. Husk å pakke med det du trenger, og ikke baser deg på innkjøp av produkter du ikke kjenner. Bruker du en norsk optiker, får du råd og kan forvente et helt annet servicenivå. Dette gjelder både ved innkjøp og etterpå om du skulle ha behov for reparasjoner.

Bærum Optikk er en faghandel som selvfølgelig ikke bare selger solbriller og linser. Vi ønsker å være en rådgiver og er åpne for en prat med alle som stikker innom butikken vår i Claude Monets allé i Sandvika. Kom gjerne innom før ferien om du føler behov for det.